Juridisch advies: ken uw rechten, plichten en juridische mogelijkheden

Het is niet altijd mogelijk om ieder geschil of conflict op te lossen met mediation. In dit soort gevallen wilt u weten wat uw rechten, plichten en (juridische) mogelijkheden zijn en welke strategie u het beste kunt volgen om uit te zoeken of u in uw recht staat en hoe uw belang behartigd kan worden. Als juridisch adviseur kan ik u daarover adviseren en bijstaan.

Advies, bijstand en gerechtelijke stappen

Als juridisch adviseur kan ik u adviseren, bijstaan en in een aantal gevallen ook gerechtelijke stappen nemen. In sommige situaties is het noodzakelijk een advocaat in te schakelen (bijvoorbeeld bij zaken met een belang groter dan € 25.000 en bij het indienen van een scheiding). In dergelijke gevallen kan ik uw adviseren en zorg ik voor een warme overdracht.

Het voordeel van het inschakelen van een juridisch adviseur is dat mijn tarieven lager zijn, er geen bureaukosten worden berekend én ik kijk als juridisch adviseur en mediator primair naar een voor u passende oplossing.

Hoe werkt het?

Na het eerste kennismakingsgesprek breng ik in beeld hoeveel tijd en welke werkzaamheden nodig zijn voor het advies. U ontvangt een voorstel met daarin de aanpak en verwachte kosten. Mocht het nodig zijn in het traject ook gerechtelijke stappen te ondernemen, dan worden deze ook begroot. De kosten zijn voor uw rekening; tenzij de rechter bepaalt dat de kosten vergoed moeten worden door de andere partij.

Wat kost juridisch advies?

Mijn vaste uurtarief bedraagt € 125 exclusief BTW. Het is mogelijk om voor bepaalde diensten een vaste prijs af te spreken. Neemt u hiervoor contact met mij op, zodat we uw wensen kunnen bespreken en ik u een maatwerk voorstel kan bieden.

Op al mijn juridische diensten zijn de algemene voorwaarden van toepassing.